Roliga artiklar om oss

Såg en artikel i Metro av Johanna Ohlsson:

Det är inte bara män som tjänar på sin längd. En ny brittisk undersökning visar att även långa kvinnor tjänar mer än sina korta kollegor. Det skriver tidningen Daily mail.

I en studie av drygt 1400 kvinnor visade det sig att hälften av de kvinnor man kategoriserat som långa tjänade 260 000 kronor om året eller mer medan bara 10 procent av de korta tjänade så mycket. Som långa räknades de som var över 172 centimeter.

De långa kvinnorna i studien kände att deras längd var en källa till makt och auktoritet. De var också mer nöjda med sin kropp generellt än de kort korta kvinnorna.
 
Dan-Olof Rooth, professor på Kalmars högskola, har hittat samma koppling mellan längd och lön när det gäller svenska män. Till Expressen sa han att en förklaring till varför långa får fetare lönekuvert tror han är att långa utvecklats mer.
- Till viss del kan det vara så att längre personer varit mindre sjuka under uppväxten. Säg att två personer skulle ha blivit 180 centimeter långa i en perfekt värld, men en var väldigt sjuk som ung och blev i stället 178 centimeter, så är det ett tecken på att den individen blivit mindre fysiskt
utvecklad och kan ha fått en sämre kognitiv förmåga, säger han till tidningen.

Såg en artikel i Expressen av Oscar Julander:

Långa personer är smartare än korta. Långa människor tjänar mer än korta.Och det förtjänar de. Eftersom de är smartare.  

Studier har tidigare visat att långa människor har högre lön än sina kortare kollegor. Nu kommer nästa smäll för de småväxta. De är nämligen lite dummare också. Det har forskare vid Princetonuniversitetet i USA kommit fram till.

Skillnaden minskar

- Så tidigt som vid tre års ålder - före det att skolan har kunnat påverka barnen - och genom hela barndomen, så är längre barn bättre på kognitiva tester, säger en av forskarna enligt Reuters. Skillnaden i prestationsförmåga minskar med åren - men det är ändå långa personer man hittar på de mer avancerade jobben. - Vid vuxen ålder är det mer sannolikt att långa människor väljer högavlönade jobb som kräver mer intelligens att utföra.

Tio centimeter - tio procent högre lön

För amerikanska och brittiska män och kvinnor innebär en längdfördel på tio centimeter ungefär tio procent högre lön. Ska man då lite på dessa resultat? Forskarna själva är båda 173 centimeter, vilket är långt över snittet för amerikanska kvinnor. Artikelförfattaren slutligen? 182 centimeter i strumplästen, tre centimeter över medellängden för svenska män.

 

Skrivet av Diana kl 23:38

Kategorier :

0 Kommentarer :

Kommentar

Kommentarer stängt