Hur hittade vi kläder förr?

Minisiluett 3Jag växte upp i en arbetarfamilj som så många andra, en lycklig sådan, förutom det här med kläder. Ett tag var högsta drömmen v-jeans, men det fick jag aldrig. I stället dök det upp lådor med beg kläder, som andra barn vuxit ur och gavs till oss. Glömmer aldrig ett par ljusgrå randiga fula byxor som min kompis kallade tapetbyxor. Jag bad och bad att få slippa bära dessa men kom inte undan. Senare sköt jag i höjden och ingenting passade längre, vid 13 års ålder. I stället sydde mamma om ett par gula garbadinbyxor som jag älskade. De var i storlek 34, förlängda, men oj vad de användes. Sedan syddes ett par gröna som jag använde i veckorna och tvättade när helgen kom. Så hände äntligen något bra, en jeanskedja började sälja långa jeans och jag fick mina första moderna sådana. De tvättades tills de var uttjänta och mamma inte kunde sy på fler lappar med blomstermotiv och jag halvgrät, så omtyckta var de. Toppar med lagom långa ärmar fanns inte så det fick bli killskjortor, killtröjor, kortärmade toppar och sådana som nästan var lagom.

Efter att ha flyttat hemifrån så förändrades mycket. Det gick att köpa 2 par likadana byxor som en kompis gjorde ett par knickers av samt förlängde de andra, en söm till nederst var modernt och gjorde ingenting. Märkeskläder har aldrig varit aktuellt så därför har det blivit second-hand eller om jag hittat något enstaka plagg som passat eller byxor som gått att ta ner nederkanten på, ofta "gubbmodell". Nu har datorerna hittat in i hemmen och det går att beställa passande kläder. Det är dock svårt med storlekarna och dyrt att skicka tillbaka till andra länder. För några år sedan jobbade jag i London och där passade jag på att fylla ut garderoben, härligt. Och nu finns mina egna, som jag använder mycket.

Att starta denna webshop har som ni nu förstår varit en önskan och ett stort intresse länge, länge, så kram till er alla som handlar av mig, Berätta gärna om hur ni upplevde era försök att hitta passande kläder eller kommentera. Tack!

            Gula garbadinbyxor                                 Hela gula garbadinbyxor

 

Skrivet av Diana kl 22:17

Kategorier :

0 Kommentarer :

Kommentar

Kommentarer stängt